Snijd
de kipdijfilet in blokjes en doe deze in een ruime kom. Doe hierbij 2
eetlepels Griekse yoghurt, 2 fijngesneden teentjes knoflook, 2
theelepels citroensap, 1 eetlepel Garam Masala en 1 theelepel zout. Meng
dit goed door elkaar en zet even apart zodat het lekker kan intrekken.
Snipper
vervolgens de uitjes. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een pan en
fruit de uitjes rustig aan tot ze glazig zijn geworden. Voeg vervolgens 2
teentjes fijngesneden knoflook toe en bak deze even mee. Doe er dan 1
eetlepel Garam Masala, 1 theelepel paprikapoeder, een snufje kaneel en 1
theelepel zout bij. Bak dit ook even mee en tot slot doe je er één blik
tomatenblokjes bij. Breng dit aan de kook en giet de slagroom erbij.
Zet het vuur direct laag en pureer het geheel met de staafmixer tot een
gladde massa.
Als
de saus gepureerd is voeg je de kip toe aan de saus. Doe de deksel op
de pan en laat dit vervolgens op middelhoog tot laag vuur een minuut of
15 lekker rustig pruttelen tot de kip gaar is.
Zodra
de kip gaar is roer je 2 eetlepels roomboter door de saus (het gerecht
heet niet voor niets ' Butter Chicken' 😉 ). Breng op smaak met peper
& zout en garneer eventueel met wat blaadjes koriander. Eet
smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten