maandag 27 juli 2020

Butter Chicken



Butter Chicken



Ingrediënten:

  • 400 gram kipdijfilet
  • 100 gram slagroom of kookroom
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels roomboter (ongezouten)
  • 2 eetlepels Garam Masala
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • peper, zout, kaneel

Bereiding

  • Snijd de kipdijfilet in blokjes en doe deze in een ruime kom. Doe hierbij 2 eetlepels Griekse yoghurt, 2 fijngesneden teentjes knoflook, 2 theelepels citroensap, 1 eetlepel Garam Masala en 1 theelepel zout. Meng dit goed door elkaar en zet even apart zodat het lekker kan intrekken. 
  • Snipper vervolgens de uitjes. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een pan en fruit de uitjes rustig aan tot ze glazig zijn geworden. Voeg vervolgens 2 teentjes fijngesneden knoflook toe en bak deze even mee. Doe er dan 1 eetlepel Garam Masala, 1 theelepel paprikapoeder, een snufje kaneel en 1 theelepel zout bij. Bak dit ook even mee en tot slot doe je er één blik tomatenblokjes bij. Breng dit aan de kook en giet de slagroom erbij. Zet het vuur direct laag en pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde massa.
  • Als de saus gepureerd is voeg je de kip toe aan de saus. Doe de deksel op de pan en laat dit vervolgens op middelhoog tot laag vuur een minuut of 15 lekker rustig pruttelen tot de kip gaar is.
  • Zodra de kip gaar is roer je 2 eetlepels roomboter door de saus (het gerecht heet niet voor niets ' Butter Chicken' 😉 ). Breng op smaak met peper & zout en garneer eventueel met wat blaadjes koriander. Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten