Verhit
in een grote braadpan op matig tot hoog vuur 3 el olie. Bestrooi de
kipkarbonades met zout en peper en bak ze in ± 7 min. rondom bruin. Leg
ze op een bord.
Draai
het vuur lager en schep in dezelfde pan de ui, venkel, knoflook, het
venkelzaad en laurierblaadje ± 2 min. om op laag vuur tot de aroma’s
vrijkomen.
Voeg
de tomaten en bouillon toe en draai het vuur hoog. Breng aan de kook,
voeg de kipkarbonades weer toe met de kaaskorst en de helft van de
marjolein. Laat de soep op matig vuur 1¼ uur trekken en enigszins
inkoken onder af en toe omscheppen.
Verhit
de rest van de olie in een koekenpan op matig vuur. Bak hierin de
stukjes brood al omscheppend in ± 4 min. tot de croutons knapperig zijn.
Schep om met het venkelgroen, de geraspte parmezaan en wat zout en
peper. Neem van het vuur.
Serveer de soep met de croutons, burrata en de rest van de marjolein.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten