maandag 27 juli 2020

Parmezaanse Kippensoep






Parmezaanse Kippensoep

Soulsoep

Ingrediƫnten:

  • 6 el olijfolie milde
  • 6 kipkarbonades
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 venkelknol fijngesneden
  • venkelgroen fijngesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 laurierblaadje
  • 800 g tomaatblokjes 2 blikken
  • l kippenbouillon
  • 3 el geraspte parmezaanse kaas + een stuk korst van parmezaanse kaas
  • ½ bosje marjolein blaadjes geplukt
  • 2 sneetjes zuurdesembrood zonder korst in stukjes gescheurd
  • 2 bollen burrata in stukken gescheurd

Bereiding

  • Verhit in een grote braadpan op matig tot hoog vuur 3 el olie. Bestrooi de kipkarbonades met zout en peper en bak ze in ± 7 min. rondom bruin. Leg ze op een bord.
  • Draai het vuur lager en schep in dezelfde pan de ui, venkel, knoflook, het venkelzaad en laurierblaadje ± 2 min. om op laag vuur tot de aroma’s vrijkomen.
  • Voeg de tomaten en bouillon toe en draai het vuur hoog. Breng aan de kook, voeg de kipkarbonades weer toe met de kaaskorst en de helft van de marjolein. Laat de soep op matig vuur 1¼ uur trekken en enigszins inkoken onder af en toe omscheppen.
  • Verhit de rest van de olie in een koekenpan op matig vuur. Bak hierin de stukjes brood al omscheppend in ± 4 min. tot de croutons knapperig zijn. Schep om met het venkelgroen, de geraspte parmezaan en wat zout en peper. Neem van het vuur.
  • Serveer de soep met de croutons, burrata en de rest van de marjolein.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten