maandag 27 juli 2020

Rode quinoa salade met avocado & makreel




Rode quinoa salade met avocado & makreel

Dit recept levert de perfecte combi van de juiste vetten en daar word je niet dik van



Ingrediënten:


(1 persoon)
  • 50 gram rode quinoa
  • 1,5 zachte avocado
  • 2 stukjes gestoomde verse makreel
  • 1 granaatappel
  • ¼ bakje tuinkers
  • 1 grote hand koriander*
  • 1 eetlepel omega-olie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • snufje gemalen Himalayazout
  • beetje citroenpeper
*Ik weet dat veel mensen dit kruid naar zeepsop vinden smaken, dus verruil het gerust voor bieslook, peterselie, basilicum of dille.
  • Geen rode quinoa voorhanden?  Het kan ook met alleen witte. 
  • Geen omega-olie?  Gebruik dan olijfolie (extra vierge) of een andere omegarijke olie  (notenolie, avocado-olie).
  • Geen Himalayazout?  Neem dan zeezout.
  • Geen citroenpeper?  Neem dan gewone zwarte (grove) peper.

 

Bereiding

1. Zet een pan water op voor de quinoa, schil en ontpit de avocado en snijd deze in blokjes, was de koriander en haal een handvol blaadjes van de steeltjes. Bereid de quinoa volgens de verpakking: om te checken of de gaar is, kijk je naar de graankorrels. Hebben ze nog een klein wit puntje in het midden? Dan moeten ze nog even. Spoel de quinoa af met koud water en laat goed uitlekken.

2. Voeg de avocado, makreel, tuinkers, koriander en alle andere ingrediënten voor de dressing (olie, citroen, zout & peper) in een kom en meng dit met de quinoa. Snijd de granaatappel in de breedte doormidden, houd 1 helft (met de pitjes omlaag) boven de salade en sla met een pollepel op de granaatappel, zo vallen de pitjes precies op hun plek. Bewaar de overige helft voor een lekkere toevoeging aan je ontbijt. (Natuurlijk kun je ook de voorverpakte losse pitjes kopen, maar dit is leuker én verser.)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten