Gegratineerde uiensoep met Gruyere
Ingrediënten:
800 g rode en witte uien
2 tenen knoflook, in plakken
50 g roomboter
3 takjes verse tijm
1 stokbrood van Menno
150 g gruyère, geraspt
2 eetl. bloem
4 eetl. cognac
1 liter runderbouillon
Bereiding
- Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Verhit de boter in een soeppan met dikke bodem en karamelliseer de ui in circa 30 minuten.
- Voeg de bloem en peper toe aan de uien en bak 5 minuten mee.
- Voeg de cognac, de bouillon en de takjes tijm toe aan de soeppan. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 1 uur zachtjes pruttelen. Verwijder het takje tijm en breng op smaak met zout en peper.
- Zet de ovengrill aan. Schep de uiensoep in vuurvaste soepkommen en leg in elke kom soep een stokbroodje. Verdeel de geraspte gruyère erover en zet ca. 5 min in de oven tot de kaas gesmolten is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten