maandag 20 april 2020

Zoet zuur (Atjar Ketimoen)



Zoet zuur
lekker verfrissend bij de sate babi

Ingredienten

200ml water
– snufje zout
– 4el suiker
– 250ml (biologische) azijn
– 1 komkommer
– 1 rode ui
– 1 rode peper


BereidingBreng het water aan de kook met het suiker en zout. Zodra de suiker helemaal is opgenomen, zet je het vuur uit. Schenk de azijn erbij, roer door en laat afkoelen.
Snijd de komkommer met de dunschiller in dunne linten tot aan de zaadlijsten die nemen we niet mee en snijd de rode ui in fijne kwart ringen. De rode peper ontdoe je van de zaadjes en snijd je in fijne ringetjes.
Neem een bak en meng daarin de komkommer, rode ui, het azijnmengsel,
Ik maak dit altijd 1 dag van te voren klaar en laat het dan intrekken in de koelkast.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten