zaterdag 25 april 2020

Aspergecappuccino



Aspergecappuccino

Ingredienten

Aspergebouillon

  • 10 witte asperges
  • 350 ml krachtige, heldere kippenbouillon 

Saffraanroom

  • 0,25 tl saffraandraadjes
  • 62,5 ml slagroom

 

 

Bereiding

 

Aspergebouillon
Dit kun je 's middag al voorbereiden.
Maak de asperges waar nodig zandvrij.
Schil de asperges met een dunschiller twee keer rond zonder de kop te beschadigen. Begin iets onder de kop en schil richting uiteinde. Snijd circa 4 cm van houtige onderkant af.
Bewaar de asperges, bedekt met een vochtige doek in de koelkast, voor een eventueel hoofdgerecht. De onderstukken en schillen worden gebruikt voor de bouillon. Breng de koude bouillon of water met een bouillionblokje met de aspergestukken en schillen langzaam aan de kook en laat ze 15 minuten hun smaak afgeven. Schenk de bouillon door een bolzeef met daarin een (passeer)doek in een schone pan.
Voor deze foto heb ik een roux gemaakt (50gr boter en 50 gr bloem) en daar rustig de aspergebouillon aan toegevoegd daardoor krijg je een iets romiger en gebonden bouillon.

Saffraanroom
Hak de saffraan fijn, roer er een eetlepel aspergebouillon door en laat 5 minuten staan om kleur en smaak af te geven. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en roer de saffraan erdoor.

's avonds afmaken
Verwarm de aspergebouillon. Vul de wijnglazen tot driekwart met de bouillon. Schep er voorzichtig een laagje saffraanroom op.

Eventueel lekker met een crostini met hollandse garnalen






Geen opmerkingen:

Een reactie posten