maandag 20 april 2020

Nasi Koening (gele rijst)



Nasi Koening
heerlijk bij de Sate Babi

Ingredienten 4 personen


Bereiding

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook hierin zachtjes. Schep de rijst, koenjit, ketoembar en djinten erdoor en bak kort mee.
  2. Snijd de citroengras stengel open en steek in de rijst. Schenk de kokosmelk met het water bij de rijst en breng al roerend aan de kook. Kook de rijst in een open pan op matig vuur in ca. 15 min. gaar. Neem de pan van het vuur, roer de rijst om en laat zonder deksel even droogstomen.
  3. Ik doe meestal de rijst in een mok (1 mok is genoeg voor 2 personen) en doe deze in de pan en daarna vul ik de mok 2 keer met water of kokosmelk en daar kook ik de rijst in. Zo lukt het bijna altijd om een mooi gare en droge rijst te krijgen. 
  4. De gemakkelijke variant is om de rijst gewoon te koken in de kokosmelk met een snuf zout en wat koenjit.

Heerlijk met de Sate Babi, pindasaus en zoetzuur.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten