Ingrediƫnten (4 personen)
1blok tempeh (250 gram)1 ui (fijngesneden)
1 teen knofloog (fijn geraspt)
1 theelepel gemalen laos
halve theelepel trassi
Sambal oelek (naar smaak)
3 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel palmsuiker
citroensap
kokosolie
zout
Bereidingswijze
Snijd de tempeh in dunne reepjes (lucifers)Verhit een flinke scheut olie in de wok en frituur hierin de tempeh.
Bak ze bruin en krokant en laat ze niet verbranden.
Als de reepjes bruin zijn schep ze dan met een schuimspaan op een met keukenpapier bekleed bord zodat ze kunnen uitlekken en bestrooi de tempeh met een snufje zout.
Maak dan met een keukenpapier de pan schoon en verhit een klein beetje nieuwe olie.
Fruit hierin de ui, knoflook, trassie, laos en sambal totdat de ui glazig is.
Voeg dan de suiker toe en als deze is opgelost kan de ketjap erbij.
Laat de saus nu inkoken en als deze gaat bubbelen kan de tempeh erbij.
Als alle tempeh bedekt is met de saus dan is het klaar en gereed om te serveren.
Heerlijk met rendang, piendang-telor en sambal-boontjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten