zaterdag 17 augustus 2013

Piendang Telor (Indische eitjes)





In de serie Aziatisch koken
Bij de heerlijke Rendang kun je natuurlijk ook nog bijgerechten maken persoonlijk ben ik gek op die eitjes.  

Ingrediënten (2 personen)

  • 4 eieren
  • Tamarinde pasta
  • 1 middelgrote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 cm djahé of 1½ tl gemberpoeder
  • 3 cm laos of 2½ tl laos poeder  
  • 3 rode pepers of 1 el sambal oelek
  • 1 tl trassi
  • 1 spriet sereh (citroengras), gekneusd
  • 1 el ketjap


Bereidingswijze

Kook 6 eieren in water met ½ tl tamarindepasta in 8 minuten gaar.
Laat schrikken in koud water en pel.

Maak een boemboe van de volgende ingrediënten:
  1 middelgrote ui
  3 teentjes knoflook
  3 cm djahé (of 1½ tl gemberpoeder)
  3 cm laos (of 2½ tl laos poeder)
  3 rode pepers (of 1 el sambal oelek)
  1 tl trassi
(alles heel fijn snijden en/of raspen werkt ook)

Bak de boemboe in wat olie geurig.

Voeg daarna toe:
  1 spriet sereh (gekneusd, in een knoop)
  ½ tl asem
  1 el ketjap
  Scheutje water met snuf zout (of wat bouillon).

Leg de gepelde eitjes in de saus en laat nog een kwartiertje zachtjes pruttelen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten