In de serie Aziatisch koken
Bij de heerlijke Rendang kun je natuurlijk ook nog bijgerechten maken persoonlijk ben ik gek op die eitjes.
Ingrediënten (2 personen)
Bereidingswijze
Kook 6 eieren in water met ½ tl tamarindepasta in 8 minuten gaar.
Laat schrikken in koud water en pel.
Maak een boemboe van de volgende ingrediënten:
1 middelgrote ui
3 teentjes knoflook
3 cm djahé (of 1½ tl gemberpoeder)
3 cm laos (of 2½ tl laos poeder)
3 rode pepers (of 1 el sambal oelek)
1 tl trassi
(alles heel fijn snijden en/of raspen werkt ook)
Bak de boemboe in wat olie geurig.
Voeg daarna toe:
1 spriet sereh (gekneusd, in een knoop)
½ tl asem
1 el ketjap
Scheutje water met snuf zout (of wat bouillon).
Leg de gepelde eitjes in de saus en laat nog een kwartiertje zachtjes pruttelen.
Laat schrikken in koud water en pel.
Maak een boemboe van de volgende ingrediënten:
1 middelgrote ui
3 teentjes knoflook
3 cm djahé (of 1½ tl gemberpoeder)
3 cm laos (of 2½ tl laos poeder)
3 rode pepers (of 1 el sambal oelek)
1 tl trassi
(alles heel fijn snijden en/of raspen werkt ook)
Bak de boemboe in wat olie geurig.
Voeg daarna toe:
1 spriet sereh (gekneusd, in een knoop)
½ tl asem
1 el ketjap
Scheutje water met snuf zout (of wat bouillon).
Leg de gepelde eitjes in de saus en laat nog een kwartiertje zachtjes pruttelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten