In de serie Aziatisch koken
Na alle recepten die meer op de Italiaanse en Franse keuken gericht zijn wilde ik me eens gaan verdiepen in de Aziatische keuken en dan is een sateetje of in dit geval Rendang misschien een goed begin.
Ik realiseer me dat er talloze recepten zijn voor dit gerecht en daar is dit er dus één van, maar wel van de hand van Sergio Herman.
Ingrediënten (2 personen)
Bereidingswijze
- Maal of vijzel het komijn- en korianderzaad fijn.
- Snij ook de ui, knoflook, gember en
citroengras fijn. Voeg hieraan de kurkuma, limoenblaadjes,
tamarindepasta en garnalenpasta toe. Maal deze ingredienten met het komijn- en korianderzaad tot een zogenaamde boemboe. Verhit dit mengsel in een beetje
olie en fruit zachtjes aan.
- Snij het rundsvlees in gelijkmatige stukjes. Kruid met peper en zout en bak aan in een anti-kleefpan met wokolie.
- Voeg het aangekleurd rundsvlees toe aan de stoofpot met ui, knoflook en gember en bak rustig mee. Kruid met sambal.
- Bevochtig met de bouillon van kip en de
vleesjus en voeg de kokosmelk toe. Meng alles goed onder elkaar en laat
met het deksel op 1 a 1,5 uur zachtjes gaar sudderen.
- Kook de rijst gaar en hou warm.
- Breek de kroepoek fijn en parfumeer met limoenrasp.
- Verfris de geurige stoofschotel met het sap van de limoen en voeg de grofgesneden koriander toe.
- Doe de rijst in een kom en bedek met de rendang. Leg er wat grof gemalen kroepoek en een klein lepetje sambal bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten