20 juli, we gingen de verjaardag van mijn meisje vieren en waar kun je dat beter doen dan in het mooie en bourgondische aan de Maas gelegen Maastricht.
Heerlijk met het Kevertje naar het zuiden gereden. We verbleven in het Bilderberg hotel Crown Plaza ondertussen onze vaste uitvalsbasis aldaar.
Maar goed een verjaardag kan niet zonder verrassing en dus had ik een tafeltje gereserveerd bij het met één Michelinster gewaardeerde restaurant van patron cuisinier Bart Ausems, Joris de rijk werkt daar als sommelier.
Tout à Fait zit in de St. Bernardusstraat vlakbij het mooie Onze lieve Vrouwe plein.
Aangekomen bij het restaurant in de oude binnenstad van Maastricht valt je meteen op wat een mooi pand het is.
Eenmaal binnen worden we hartelijk ontvangen en krijgen een plaatsje beneden bij de openslaande deuren. Normaal gesproken had ik gezien mijn kookhobby liever uitzicht gehad op de open keuken zodat ik de keukenbrigade aan het werk had gezien, maar omdat het een zeer warme dag was paste dit ons beter.
De plek met uitzicht op de keuken bewaren we maar voor een volgende keer.
We beginnen uiteraard met een aperitief, een heerlijk glas Moët & Chandon waar volgens de sommelier speciaal voor de Alliance Gastronomique, waarbij Tout à Fait is aangesloten, een bepaalde druif is toegevoegd ook is het een vintage en dus van een bepaald jaar. Kortom een heerlijk aperitief waarbij er diverse kleine hapjes geserveerd werden: Crostini van zwarte olijven, een worstje van Livarvarken, madeleines met aubergine en diverse kroeppoekjes van bietjes, venkel en pompoen.
Daarna de amuse een spiegeleitje van ei met creme van pomoen en een tartaartje.
We deden mee aan het 5 gangen menu dus we hoefden gelukkig weinig te kiezen en bij het wijn arrangement boden ze voor mijn vrouw, die niet van rode wijn houdt, een passend alternatief van witte- en rosewijnen.
De eerste gang een kreeftcocktail met Bayonneham, Monegaskische uitjes, sorbet van waterkers en een crostini van focaccia. Daarbij werd een heerlijk frisse Gallìcius Falanghina Galluccio Bianco, 2011 uit Italië geschonken.
De tweede gang bestond uit een tartaar van zeebaars met een gepocheerd scharrelei een sabayon van gedroogde sinaasappel en poeder van gedroogde sinaasappel. Dit begeleid door een heerlijke Château Mas Neuf, Rhône “Paradox” Blanc uit 2011.
Gang drie een overheerlijke terrine van gegrilde kwartelborstjes met eendenlever en een siroop van rode wijn en coq au vin groente zoet zuur gemarineerd. De begeleidende wijn, Dr. Loosen, Graacher Himmelreich, Riesling Feinherb uit 2012 paste wederom zeer goed bij dit gerecht.
Ossenhaas met gegrilde en geconfijte nieuwe krielaardappeltjes, tuinboon, doperwt, snijboon en Madeira jus vormde de vierde gang dit alles met een overheerlijke Château Puygueraud, Cotes de Francs uit 2002.
Tot slot de vijfde en laatste gang het dessert een taartje van bladerdeeg, crème verveine, verse framboos, framboos gevuld met verveine, sorbet verveine, ganache chocolade en framboos met een heerlijk bruisende Alain et Elie Renardat-Fâche, Cerdon de Bugey, Methode Ancestrale.
Om het helemaal af te maken bestelde wij nog een koffie en kregen daar heerlijke friandises bij.
Het is misschien overbodig te zeggen dat dit een top avond voor ons is geweest met heerlijk eten smaken die perfect bij elkaar passen een uitstekende bediening in een heerlijke ambiance.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten