Ingrediƫnten voor 2 personen
500 gram vastkokende aardappelen
Geraspte Gruyere kaas
Knoflook (gesnipperd)
Gedroogde Tijm
Kookroom
Zout en peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de aardappelen en snijd ze in even dikke plakjes.
- Vet een ovenschaal in leg er de eerste laag aardappelen in.
- Strooi er nu een gedeelte van de geraspte kaas overheen een beetje van de knoflook en peper en zout.
- Doe dit laag voor laag totdat de aardapelschijfjes op zijn.
- Over de laatste en bovenste laag giet je eerst de room en daarna strooi je de kaas.
- Plaats dit voor ca een half uur in de oven tot de aardappelen gaar zijn en de kaas mooi bruin. (Prik erin met een vork om de gaarheid te testen)
- Heerlijk met een biefstukje of een lamskotelet.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten