zondag 14 juli 2013

Aardappel Gratin


IngrediĆ«nten  voor 2 personen

500 gram vastkokende aardappelen

Geraspte Gruyere kaas

Knoflook (gesnipperd)

Gedroogde Tijm

Kookroom

Zout en peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in even dikke plakjes.
  • Vet een ovenschaal in leg er de eerste laag aardappelen in.
  • Strooi er nu een gedeelte van de geraspte kaas overheen een beetje van de knoflook en peper en zout.
  • Doe dit laag voor laag totdat de aardapelschijfjes op zijn.
  • Over de laatste en bovenste laag giet je eerst de room en daarna strooi je de kaas.
  • Plaats dit voor ca een half uur in de oven tot de aardappelen gaar zijn en de kaas mooi bruin. (Prik erin met een vork om de gaarheid te testen)
  • Heerlijk met een biefstukje of een lamskotelet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten