zondag 14 juli 2013

Courgette soep en Bruschetta met 2 toppings



 IngrediĆ«nten  voor 4 personen

Voor de soep:

3 Courgettes

1 liter kippenbouillon

1 Ui (gesnipperd)

Knoflook (gesnipperd)

2 dl. kookroom

100 gram geraspte Parmezaanse kaas

peterselie

Zout en Peper


Voor de Bruschetta:

1 Brood (Ciabatta, pain de Boulogne wat jezelf lekker vind)

4 rijpe pommodori tomaten.

Pesto

Olijfolie

Walnoten

Honing

Zachte Geitenkaas

Peper en Zout

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en knoflook en snijd de courgette in blokjes.
  • Verhit olijfolie in de pan en bak hierin de knoflook en ui glazig.
  • Voeg nu de courgette blokjes toe en bak deze al omscheppend zo'n 15 minuten mee.
  • Voeg nu een gedeelte van de warme kippenbouillon toe en zet na een minuut of tien het vuur uit.
  • Doe nu de inhoud van de pan en wat peterselie in de foodprocessor en maal het fijn, je kunt natuurlijk ook een staafmixer gebruiken.
  • Doe de soep weer terug in de pan en zet hem op een laag vuur laat hem niet meer koken.
  • Voeg nu de kaas toe en roer goed door en breng de soep op smaak met peper en zout.
  • Voeg vlak voor het opdienen de room toe.  
  • Ondertussen snijd je het brood in dikke plakken en rooster ze in  de broodrooster.
  • Verwijder bij de tomaat de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes.
  • Verdeel de tomaat over de broodjes en garneer met je eigengemaakte pesto.
  • Maak verder op smaak met wat versgemalen peper, zout en wat olijfolie
  • De andere helft van je geroosterde broodjes beleg je met de geitenkaas die je eroverheen brokkeld.
  • Beleg de geitenkaas met de walnoten en druppel er wat honing overheen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten