Ingrediƫnten voor 4 personen
Voor de soep:
3 Courgettes
1 liter kippenbouillon
1 Ui (gesnipperd)
Knoflook (gesnipperd)
2 dl. kookroom
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
peterselie
Zout en Peper
Bereidingswijze
- Snipper de ui en knoflook en snijd de courgette in blokjes.
- Verhit olijfolie in de pan en bak hierin de knoflook en ui glazig.
- Voeg nu de courgette blokjes toe en bak deze al omscheppend zo'n 15 minuten mee.
- Voeg nu een gedeelte van de warme kippenbouillon toe en zet na een minuut of tien het vuur uit.
- Doe nu de inhoud van de pan en wat peterselie in de foodprocessor en maal het fijn, je kunt natuurlijk ook een staafmixer gebruiken.
- Doe de soep weer terug in de pan en zet hem op een laag vuur laat hem niet meer koken.
- Voeg nu de kaas toe en roer goed door en breng de soep op smaak met peper en zout.
- Voeg vlak voor het opdienen de room toe.
- Ondertussen snijd je het brood in dikke plakken en rooster ze in de broodrooster.
- Verwijder bij de tomaat de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes.
- Verdeel de tomaat over de broodjes en garneer met je eigengemaakte pesto.
- Maak verder op smaak met wat versgemalen peper, zout en wat olijfolie
- De andere helft van je geroosterde broodjes beleg je met de geitenkaas die je eroverheen brokkeld.
- Beleg de geitenkaas met de walnoten en druppel er wat honing overheen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten