Ingrediƫnten voor 2 personen
500 gram witte asperges
1 liter kippenbouillon
75 gram boter
75 gram bloem
2 dl. kookroom
peterselie
Beenham
4 hardgekookte eieren
Zout en peper
Bereidingswijze
- Schil de asperges goed en snijd de houterige onderkantjes eraf
- Kook de schillen en de onderkantjes van de asperges een half uur of langer in 1 liter kippenbouillon.
- Snijd de asperges in stukjes van ongeveer 2 centimeter
- Zeef het aspergewater, gooi de schillen weg en doe het vocht in de pan
- Breng het aspergewater weer aan de kook, kook hierin de asperges gaar in tien tot vijftien minuten, afhankelijk van de dikte van de asperges
- Haal de asperges uit de pan
- Eventueel kun je de asperge punten apart houden en van de rest in de blender een mousse maken die dan later terug in de soep gaat.
- Laat nu de boter smelten (niet bruin laten worden)
- Voeg de bloem toe, goed roeren om aanbakken te voorkomen en laat dit een minuutje of twee, drie zachtjes bakken
- Roer het aspergewater erdoor. Doe dit in kleine beetjes tegelijk, zeker aan het begin.
- Voeg hierna de kookroom erdoor en breng alles aan de kook voor ongeveer drie minuten
- Ook de asperges gaan er nu bij
- Voeg vlak voor het serveren de peterselie, wat fijn gesneden ham en een verkruimeld ei toe
- Serveer de aspergesoep goed heet
Geen opmerkingen:
Een reactie posten