vrijdag 24 mei 2013

Aspergesoep


IngrediĆ«nten  voor 2 personen

500 gram witte asperges

1 liter kippenbouillon

75 gram boter

75 gram bloem

2 dl. kookroom

peterselie

Beenham

4 hardgekookte eieren

Zout en peper

Aspergesoep met Ham

Bereidingswijze

  • Schil de asperges goed en snijd de houterige onderkantjes eraf
  • Kook de schillen en de onderkantjes van de asperges een half uur of langer in 1 liter kippenbouillon.
  • Snijd de asperges in stukjes van ongeveer 2 centimeter
  • Zeef het aspergewater, gooi de schillen weg en doe het vocht in de pan
  • Breng het aspergewater weer aan de kook, kook hierin de asperges gaar in tien tot vijftien minuten, afhankelijk van de dikte van de asperges
  • Haal de asperges uit de pan
  • Eventueel kun je de asperge punten apart houden en van de rest in de blender een mousse maken die dan later terug in de soep gaat.
  • Laat nu de boter smelten (niet bruin laten worden)
  • Voeg de bloem toe, goed roeren om aanbakken te voorkomen en laat dit een minuutje of twee, drie zachtjes bakken
  • Roer het aspergewater erdoor. Doe dit in kleine beetjes tegelijk, zeker aan het begin.
  • Voeg hierna de kookroom erdoor en breng alles aan de kook voor ongeveer drie minuten
  • Ook de asperges gaan er nu bij
  • Voeg vlak voor het serveren de peterselie, wat fijn gesneden ham en een verkruimeld ei toe
  • Serveer de aspergesoep goed heet 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten