zaterdag 17 augustus 2013

Sambal Boontjes





In de serie Aziatisch koken
Nog een heerlijk gerecht voor bij de Rendang  

Ingrediƫnten (2 personen)

500 g. verse sperzieboontjes
1½ ui
2 teentjes knoflook
2 thl sambal oelek
1 thl laos
½ thl trassie
zout
olie
1 blikje tomatenpuree
4 dl bouillon (mag gewoon van bouillonblokjes)
citroensap
2 eetlepels suiker
3 eetlepels Santen 



Bereidingswijze

Uien pellen en in stukken snijden (of snipperen als je een vijzel gebruikt), knoflook uitpersen. Ui, knoflook, sambal, trassie en de laos in de hakmachine fijnhakken of in de vijzel fijnpletten tot er een grof kruidenpapje (boemboe) ontstaat.

Olie in de pan (het liefst een wok, maar hoeft niet) heet laten worden en daar het kruidenpapje in fruiten. Tomatenpuree toevoegen en ongeveer 2 minuten mee laten bakken (niet te hoog vuur). Bouillon toevoegen, doorroeren en aan de kook brengen. De Santen hierin oplossen.

In deze saus de bonen op zacht vuur gaar laten worden.
Als de bonen gaar zijn, de suiker en het citroensap toevoegen.
Proeven en eventueel naar smaak nog zout toevoegen. Natuurlijk kun je er dan altijd nog extra sambal of suiker naar wens bijdoen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten