In de serie Aziatisch koken
Nog een heerlijk gerecht voor bij de Rendang
Ingrediƫnten (2 personen)
500 g. verse sperzieboontjes
1½ ui
2 teentjes knoflook
2 thl sambal oelek
1 thl laos
½ thl trassie
zout
olie
1 blikje tomatenpuree
4 dl
bouillon (mag gewoon van bouillonblokjes)
citroensap
2
eetlepels suiker
Bereidingswijze
Uien pellen en in stukken snijden (of snipperen als je een vijzel
gebruikt), knoflook uitpersen. Ui, knoflook, sambal, trassie en de laos
in de hakmachine fijnhakken of in de vijzel fijnpletten tot er een grof
kruidenpapje (boemboe) ontstaat.
Olie in de pan (het liefst een wok, maar hoeft niet) heet laten worden en daar het kruidenpapje in fruiten. Tomatenpuree toevoegen en ongeveer 2 minuten mee laten bakken (niet te hoog vuur). Bouillon toevoegen, doorroeren en aan de kook brengen. De Santen hierin oplossen.
In deze saus de bonen op zacht vuur gaar laten worden.
Als de bonen gaar zijn, de suiker en het citroensap toevoegen.
Proeven en eventueel naar smaak nog zout toevoegen. Natuurlijk kun je er dan altijd nog extra sambal of suiker naar wens bijdoen.
Als de bonen gaar zijn, de suiker en het citroensap toevoegen.
Proeven en eventueel naar smaak nog zout toevoegen. Natuurlijk kun je er dan altijd nog extra sambal of suiker naar wens bijdoen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten