dinsdag 29 januari 2019

Stroganoffsaus


Stroganoffsaus
Heerlijke saus bij biefstuk, varkenshaas maar ook kip

 

Ingrediƫnten (4 personen)


olijfolie
1rode paprika (klein gesneden)
1 ui (fijn gesneden)
2 knoflooktenen (fijn gesneden)
250 gr Champignons
Tomatenpuree
Paprika poeder
Cayenepeper of Tabasco
Worchestersaus
250 ml cremefraiche
Wodka

Bereidingswijze

Bak de biefstukjes zo dat het boter niet verbrand en als ze klaar zijn zet weg en hou warm.
Gooi het overtollige vet uit de pan (houd ongeveer 1 eetlepel over) en fruit hierin de uien aan.
De aanbaksels van de biefstuk zullen de saus een betere smaak geven.
Doe wat tomatenpuree in de pan en bak dit mee, daarna voegen we de paprika stukjes toe.
Als de paprika zacht begint te worden gaan we de champignons bakken en als deze bijna klaar zijn voegen we de knoflook toe.  Doe naar smaak wat paprika poeder (theelepel) bij het mengsel en bak mee. Nu kunnen we een goede scheut (3 eetlepels) wodka toevoegen en met een lange aansteker steken we de alcohol aan. Let op dat de afzuigkap uit staat!

Als het vuur gedoofd is kunnen we de cremefraiche naar smaak toevoegen.
Vind je de saus wat te dik voeg dan wat water of runderbouillon toe en voeg naar smaak worchestersaus en cayenepeper of tabasco toe.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten