met kerrie en kokos
Ingrediƫnten (4 personen)
2 eetlepels kokosolie (of zonnebloemolie)1 ui (fijngesneden)
1 eetlepel kerriepoeder
1/4 theelepel chilivlokken
2 tenen knoflook (fijn gesneden)
4 cm gemberwortel (geraspt)
150 gr rode linzen (geweekt, afgespoeld en uitgelekt)
1 blik a 400 gram tomatenblokjes
25 gram koriandersteeltjes (grofgehakt)
Korianderblaadjes (ter garnering)
1 blik a 400 ml kokosmelk
zout en zwarte peper
Bereidingswijze
Doe de kokosolie in een middelgrote pan en zet hem op halfhoog tot hoog vuur.Doe de ui in de pan en laat deze regelmatig omscheppend zo'n 8 minuten bakken tot hij gaar en gekarameliseerd is. Voeg de kerriepoeder, chilivlokken, knoflook en gember toe en bak alles roerend nog een minuut of twee. Doe de linzen in de pan, en roer 1 minuut en voeg dan de tomaten, koriandertakjes, 600 ml water en een theelepel zout en vers gemalen peper toe.
Roer de kokosmelk glad en houd 4 eetlepels apart.
Deze gebruiken we straks voor het opdienen.
Roer de rest door de soep en breng deze aan de kook, laat hem op halfhoog vuur 25 minuten zachtjes pruttelen tot de linzen gaar maar nog wel heel zijn.
Je kunt mocht je een dunnere soep willen deze nog verdunnen met wat water.
Verdeel de soep over de kommen en sprenkel de overgebleven kokosmelk erover en garneer met het korianderblad.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten