woensdag 8 mei 2019

Poulet Bourguignon au vin blanc



Poulet Bourguignon au vin blanc
oftewel een kippeboutje met witte wijn uit de Bourgogne

  IngrediĆ«nten (4 personen)

4 Kippenbouten
75 g boter
8 sjaloten
1/2 fles witte wijn
380 ml (1 pot) gevogeltefond
250 g Kastanjechampignons
2 blaadjes laurier
2 takjes tijm
750 g kleine krieltjes
1 eetlepel Dijonmosterd
1 bos bospeen

Bereidingswijze

Dep de kippenbouten droog met keukenpapier. Bestrooi ze met zout en peper en wrijf ze in met bloem. Smelt in een braadpan 25 gram boter en bak de kippenbouten in 5 minuten rondom bruin. Neem ze uit de pan en bak in het bakvet de hele sjalotten in 4 minuten lichtbruin. Leg de kippenbouten terug bij de sjalotten in de pan en schenk de wijn langs de rand van de pan.
Voeg de fond, de champignons (grote champignons halveren), laurier en tijm toe en breng tegen de kook. Draai het vuur laag en stoof de kippenbouten zachtjes in 1 uur gaar. Neem de kippenbouten uit de pan en laat het stoofvocht inkoken tot ongeveer een derde. Smelt intussen in een koekenpan 25 gram boter en voeg de geschrapte bospeen toe samen met 100 ml water en stoof ze gaar in 10 a 15 minuten. Smelt de resterende boter in een tweede koekenpan en bak hierin de krieltjes in 15 minuten goudbruin.
Roer de mosterd los met een scheutje stoofvocht en voeg dat dan toe aan de rest van het stoofvocht en leg ook de kippen weer terug in de pan en serveer met gebakken kriel en de bospeen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten