dinsdag 29 januari 2019

Flatbread

 Flatbread

Ingrediƫnten (4 personen)

275 gram bloem
1 zakje a 7 gram gist
1/2 theelepel zout
rozemarijn (fijn gesneden)
tijm (alleen de blaadjes)
2 teentjes knoflook
komijn zaad
2 eetlepels olijfolie
175 ml warm water

Bereidingswijze

Doe alle droge ingredienten bij elkaar in een kom en meng dit.
Maak een kuiltje in het midden en schenk hier de olijfolie en het warme water in.
Kneed alle ingrediƫnten tot een soepel, niet al te plakkerig deeg.
Vorm een bal van het deeg en leg deze in een(ingevette) kom dek de kom af en laat op kamertemperatuur rijzen tot het volume is verdubbeld.
Bebloem na een uur je werkoppervlak (ik gebruik een stuk bakpapier) en kneed het flatbread nog eens door en snijd in zes evengrote stukken.
Rol deze stukken deeg uit tot een dunne ronde plak.
Vet een koekepan in met olie en bak de flatbreads 2 a 3 minuten per kant tot ze gaar zijn.
Heerlijk met Hummus





Geen opmerkingen:

Een reactie posten