zondag 8 september 2013

Karbonade uit Milaan met witlofsalade

 
Prego

Ingrediënten (2 personen)

Vlees:
2 ribkarbonades
1 citroen schoongeboend
bloem
1 ei
3 el paneermeel
olijfolie
25 gr boter
peterselie

Salade:
2 dikke sneeën ambachtelijk witbrood (zonder korst)
1 teen knoflook (fijngesneden)
75 gr gorgonzola picante
1/2 el Dijonmosterd
3 el extra vergine olijfoloie
1 el witte balsamico azijn
1/2 el honing
250 gr witlof

Bereidingswijze

1. Bestrooi alle karbonades met peper en zout. Rasp de schil van de citroen (niet het wit mee raspen want dat is bitter. De de bloem in een diep bord, klop het ei los in een ander diep bord en de paneermeel en citroenrasp doe je in een derde diep bord. Wentel de karbonades door de bloem en schud het overtollige eraf. Daarna haal je ze door de los geklopte ei en als laatste door het paneermeel. Druk de paneermeel stevig aan.

2. Verhit de olie en boter in een grote koekenpan en bak de karbonades op middelhoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en laat het vlees in 10 min. gaar worden (keer de karbonades halverwege).

3. Ondertussen scheur of snij je het brood in stukjes en meng je het in een grote kom met de knoflook.

4. Roer 25 gr gorgonzola, de moster, olie, azijn en honing in een kleine kom tot een gladde dressing.

5. Snij de onderkanten van de stronken witlof en snij de witlof doormidden en verwijder de harde kern. Snij nu de witlof in reepjes van 1 cm breed.

6. Meng het brood, de witlof en de dressing en verkruimel de rest van de gorgonzola over de salade en voeg naar smaak versgemalen peper toe.

7. Garneer de karbonades met een partje citroen en peterselie.
Lekker met gebakken aardappels, aardappels uit de oven of gnochi de patatas.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten