zaterdag 7 september 2013

Eten bij Beachclub O in Noordwijk

Het tweede restaurant wat we in de restaurantweek uit kozen om bij te eten is Beachclub O te Noordwijk.

Dit is een permanente strandtent behorende bij Hotels van Oranje. Bij slecht weer is er zelfs een shuttle service die je vlak voor de deur afzet. Dit keer was het gelukkig mooi weer en hoefde we alleen onze schoenen te legen, want die zaten op dat korte stukje vol zand.
Eenmaal binnen worden we verwelkomd en krijgen een mooie plaats aan het raam. Als aperatief nemen we net zoals altijd een glaasje Champagne wat dit keer een Taitinger is.
Het is vanbinnen een mooi trendy restaurant met lounge-achtige muziek, waar niet alle tafels boven op elkaar staan. Ook ligt er voor ons het menu wat alle bezoekers van de restaurantweek krijgen voorgeschoteld met daarin duidelijk vermeld wat de eventueel extra gang inhoud en wat die kost.

Ook een eventueel wijn arrangement staat hier duidelijk in beschreven.
We besluiten mee te doen met de extra gang en het arrangement.

De eerste gang is dus een overheerlijke proeverij van vitello tonato met een sashimi van tonijn, steak tartaar met een kwarteleitje en parmaham.
Aangezien we champagne nog niet ophebben slaan we de eerste gang van het wijnarrangement over.




De tweede en extra gang zijn de gamba's aïoli, naar mijn mening een vreemde eend in de bijt maar daarom niet minder lekker.




Hierbij een Moscato d' Asti uit Piemonte een beetje zoet maar past er verrassend goed bij.


De derde gang op de huidgebakken zeebaars met coquilles, kreeftensaus, aardappelpuree en geroerbakte spinazie. Dit begeleid met een Chardonnay uit Puglia.




Het Dessert is een uit drie bereidingen (ijs, mouse en Romanov) van Hollandse aardbeien bestaande combinatie, geserveerd met een vin d' Or uit Zuid-Afrika.


Kortom een heerlijke avond in een mooi restaurant op een prachtige locatie. 
De bediening was enthousiast en op orde.
Zeker voor herhaling vatbaar.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten