zondag 1 september 2013

Eten bij het Jagershuis in Ouderkerk a/d Amstel

We fietsen zo af en toe graag een rondje Amsterdam waar een stuk van het traject altijd langs de Amstel en dus door Ouderkerk met al zijn restaurantjes voert. En in dit dorpje ligt het mooie pand van restaurant/hotel het Jagershuis.



Omdat we meestal al bij Loetje met zijn befaamde biefstuk blijven steken is het er nooit van gekomen om bij het Jagershuis aan te landen. Tot nu toe dan!


Aangezien het restaurantweek is en je voor €27,50 een 3 gangen diner krijgt hebben we maar eens de stoute schoenen aangetrokken en een tafeltje gereserveerd.
Eenmaal binnen worden we gastvrij welkom geheten.

We beginnen natuurlijk met een glaasje Champagne
dit keer van Gosset, één van de oudste wijnhuizen
in de Champagne streek.
Een lichtbruisende frisdroge Champagne.

Terwijl wij van dit glaasje genieten wordt de amuse van wortel, appel en groene kruiden geserveerd.
En deze past wonderwel heerlijk bij de Champagne.

Voordat we verdergegaan wordt ons gevraagd of we willen weten wat het menu is of dat we ons liever laten verrassen en of we in plaats van 3 gangen niet liever 4 of 5 gangen willen. Natuurlijk laten we ons verrassen en gaan we voor het 4 gangen menu.
Ook besluiten we om mee te doen met het wijnarrangement. Hier moeten we wel zelf om vragen, een klein min puntje.






De eerste gang bestaat uit een zoetzuur gemarineerde makreel met een rillette van makreel met komkommer en avocado.




De tweede gang, het gerecht wat we er dus extra bij bestelden is een tagliatelle met truffel, parmezaan, sjalot en champignons. Heerlijke aardse smaken. Hierbij geschonken wordt een Moscatel van Juan Gil. Deze droge en niet zoete witte wijn past perfect bij dit gerecht en is een goede opmaat naar de rode wijn van het hoofdgerecht zo wordt ons verteld.




De derde gang is verrassend namelijk krokant gebakken buikspek met spitskool, rösti, peen en wortelmoes. Hierbij wordt een rodewijn de Palazzo della Torre geschonken een wijn die is gemaakt volgens de ripasso techniek. Deze wijn komt uit Italië maar smaakte lekker en paste zeker goed bij het gerecht.



De vierde en laatste gang het dessert: Hollandse aardbeien met een creme van witte chocolade met een passievruchtengel. Hierbij een Vert del Or uit de Loire een medium zoete wijn gemaakt van de Portugese Verdelho druif.



Tot besluit nog een heerlijke dubbele espresso geserveerd buiten op het terras aan de Amstel.


Lekkere maar qua smaak niet heel erg verrassende gerechten. De gerechten zagen er wel erg mooi uit. De bediening was goed maar kon beter vooral het niet aanbieden van het wijn arrangement vind ik een misser. We hadden natuurlijk eenzelfde ervaring als in het met één Michelinster bekroonde Tout au Fait verwacht maar daar kan het Jagershuis nog niet aan tippen.
Maar toch een geslaagde en lekkere avond op een hele mooie lokatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten