zondag 17 oktober 2021

Pastinaaksoep

 

Pastinaaksoep

Je denkt mischien wat voor soep?
Nou Pastinaaksoep, één van de vergeten groentes.
De soep is verrassend makkelijk te maken en heeft een verrassend subtiele smaak.


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram pastinaak
  • 2 (groenten)bouillonblokjes
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 laurierblaadje
  • olijfolie om te bakken
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 2 eetlepels olijfolie
  • geroosterde pijnboompitjes
  • peper, zout

 

Bereiding

  • Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook aan tot deze glazig zijn.
  • Schil ondertussen de pastinaak en snij deze in kleine stukjes.
  • Voeg de pastinaak toe aan de knoflook en ui en bak even mee.
  • Verkruimel de bouillonblokjes hierover en voeg samen met het blaadje laurier nu 1 liter water toe aan de pan.
  • Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat dit nu ongeveer 20-25 minuten rustig koken.
  • Verwijder daarna het laurierblaadje en pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de pesto samen met de olijfolie tot een lobbige olie en druppel dit vlak voor je de soep gaat serveren erover en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.
 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten