Pastinaaksoep
Je denkt mischien wat voor soep?
Nou Pastinaaksoep, één van de vergeten groentes.
De soep is verrassend makkelijk te maken en heeft een verrassend subtiele smaak.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 gram pastinaak
- 2 (groenten)bouillonblokjes
- 2 tenen knoflook, gesnipperd
- 1 ui, gesnipperd
- 1 laurierblaadje
- olijfolie om te bakken
- 2 eetlepels groene pesto
- 2 eetlepels olijfolie
- geroosterde pijnboompitjes
- peper, zout
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook aan tot deze glazig zijn.
- Schil ondertussen de pastinaak en snij deze in kleine stukjes.
- Voeg de pastinaak toe aan de knoflook en ui en bak even mee.
- Verkruimel de bouillonblokjes hierover en voeg samen met het blaadje laurier nu 1 liter water toe aan de pan.
- Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat dit nu ongeveer 20-25 minuten rustig koken.
- Verwijder daarna het laurierblaadje en pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de pesto samen met de olijfolie tot een lobbige olie en druppel dit vlak voor je de soep gaat serveren erover en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten