zondag 17 oktober 2021

Fideuà met vis

 

 

Fideuà met vis

Een heerlijk Spaans gerecht wat veel weg heeft van Paella, alleen dan met pasta. Het verhaal gaat dat drie vrienden Paella wilde koken maar de rijst vergeten waren en alleen pasta bij de hand hadden.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 buisje saffraan
  • 2 blokjes visbouillon (voor 1 liter)
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 3 tenen knoflook fijn gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 trostomaten in stukjes
  • 2 el Al Andalus van Jonnie Boer
  • 300 gr dunne spaghetti bv. fettuccine
  • 200 gr verse doperwten
  • 400 gr kabeljauw, in stukken 
  • 200 gr gekookte mosselen
  • 1 inktvis tube
  • 200 gr grote garnalen
  • 1 bosje krul peterselie
  • 1 citroen in partjes
  • 1 eetlepel kurkuma

Bereiding

Week de saffraan in 3 el heel heet water. Los de bouillontabletten op in 1 l kokend water.
Verhit in een paella- of hapjespan de olijfolie. Snij de inktvis tube in reepjes en bak deze even kort aan en haal uit de pan en zet apart. Heb je verse rauwe garnalen bak deze dan nu ook even aan en zet apart. Bak de ui en de knoflook met de paprika en de tomaat af en toe omscheppend 3 min. 
Schep de Al Andalus specerijenmix en de eetlepel kurkuma erdoor en bak 1 min. mee.Breek de spaghetti in 3-4 stukken. Voeg de spaghetti en de saffraan met weekvocht toe aan de groenten. Voeg zoveel bouillon toe zodat de spaghetti net bedekt is. Kook de spaghetti onafgedekt 5 min. op het laagste vuur. Roer af en toe.
Voeg de doperwten en de witvis toe. Voeg voldoende bouillon toe zodat de spaghetti net is bedekt en kook weer 5 min. Voeg zo nodig extra vocht toe. Draai zodra de spaghetti beetgaar is het vuur iets hoger en laat de rest van de bouillon verdampen.  Roer niet meer, dan krijgt de fideuà. Een krokant korstje. Hak de peterselie grof. Breng de fideuà op smaak met peper en bestrooi met de peterselie. Leg eventueel de partjes citroen erop en zet de pan op tafel.

 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten