Aziatische zalm met broccoli en rijst
Ik bestel tegenwoordig vaak mijn verse ingrediƫnten bij Crisp.Van hun is dit super eenvoudige maar smakelijke recept
Ingrediƫnten voor 2 personen:
- 200 gr zalm
- 150 gr rijst
- 400 gr broccoli
- koriander
- sesamzaad
- sesamolie
- roerbaksaus
- olie
- peper, zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook 150 g rijst in ongeveer 13 minuten gaar.
Snijd 200 g zalm in twee stukken en leg deze in een ovenschaal.
Smeer de zalm in met 3 el roerbaksaus en besprenkel
met een scheutje olijfolie, zout en peper.
Varieer met welke saus jij het lekkerste vindt. (Ketjap, Oestersaus, Hoisin)
Bak ongeveer 10 minuten in de oven tot het gaar is.
Snijd ondertussen 400 g broccoli in kleine roosjes.
Verhit een scheut sesamolie in een koekenpan
(eventueel neutrale olie). Bak de broccoli ongeveer 8 minuten.
Ik zelf gebruik neutrale olie en voeg pas bij het serveren wat sesamolie toe.
Schep de rijst met de zalm en de broccoli op de borden.
Garneer met 8 g koriander, 10 g sesamzaad en de overgebleven saus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten