Pikante spaghetti met kipgehakt en spruiten.
vandaag voor het eerst gemaakt een recept van delicious en meteen een blijvertje!Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 500 g spruiten
- 4 el olijfolie
- 400 g spaghetti
- 300 g kipgehakt
- 2 tl gedroogde dille
- gedroogde chilivlokken, naar smaak
- 1 flinke bos platte peterselie
- 2 tl maanzaad
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de spruiten schoon en snijd ze in kwarten. Schep de spruiten om met 2 el olijfolie en bestrooi ze met zout naar smaak. Verdeel de spruiten over een bakplaat met bakpapier.
- Rooster de spruiten in de oven in 20 min. knapperig gaar. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Voeg het kipgehakt toe en bak rul in 4 min. Schep de gedroogde dille door het gehakt en breng pittig op smaak met chilivlokken en zout.Ik vond het zelf lekker om ook nog een gesnipperd uitje, knoflook en cherrytomaatjes toe te voegen.
- Snijd de peterselie grof. Giet de spaghetti af; vang een kopje kookvocht op. Meng de spaghetti met de spruiten en de peterselie. Voeg eventueel een scheutje kookvocht of olijfolie toe.
- Verdeel de spaghetti over 4 borden. Schep er het kipgehakt op en bestrooi eventueel met maanzaad.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten