Mosterd-bloemkoolsoep
Een recept van Crisp
Ingrediƫnten voor 4 personen:
* 1 bloemkool* 1 ui
* 2 tenen knoflook
* 1 bakje tuinkers
* 100 ml slagroom
* 2 el mosterd
Bereiding
Snipper 1gele ui en hak 2teentjes knoflook fijn.Snijd 1 bloemkool in kleine roosjes en de stam in stukjes.
Verhit een scheut neutrale olie in een soeppan.
Fruit de ui aan tot deze glazig is.
Voeg de knoflook, bloemkool en 2 el mosterd toe en bak een minuut of vier mee.
Blus de groenten af met 1 liter water en voeg 2 bouillonblokjes toe.
Groentebouillon als je voor vega gaat.
Laat de soep een minuut of 15 koken tot de bloemkool zacht is.
Pureer de soep met een staafmixer zo glad mogelijk.
Voeg de slagroom toe (voor vega natuurlijk geen slagroom)
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Schep de soep in een kom en garneer met tuinkers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten