Gehaktballen
naar het schijnt een recept van Jonnie Boer.In iedergeval wel erg lekker.
Ingrediƫnten voor 4 personen:
* 500 gr rundergehakt* 50 gr roomboter
* 250 ml runderbouillon
* 2 kleine eieren
* 75 gr paneermeel
* 2 el grove mosterd
* 2 el ketjap manis
* 1 tl zout
* 1 tl cayennepeper
Bereiding
Meng het gehakt met de specerijen, de mosterd, de ketjap, de eitjes en het paneermeel.Is het mengsel iets te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe.
Het gehaktmengsel moet een beetje plakkerig aanvoelen.
Vorm met natte handen vier tot zes gehaktballen van het mengsel.
Laat de ballen vervolgens een half uurtje rusten in de koelkast.
Neem een grote braadpan en laat de roomboter smelten.
Braad de gehaktballen aan weerszijden aan tot ze goudbruin zijn.
Voeg de runderbouillon toe en laat de gehaktballen ongeveer
Geen opmerkingen:
Een reactie posten