Franse kipstoof met spek en champignons
Donkere, grauwe dagen?
Die worden meteen beter van zo'n verwarmende kipstoof
met wortel, krieltjes, zilveruitjes.
Ingrediƫnten - voor 2 porties
4 kipdrumsticks
175 ml gevogeltefond
250 g winterpeen
300 g krieltjes
250 g kastanjechampignons
75 g zilveruitjes
125 g spekreepjes
30 g ontbijtkoek
8 g geriste tijm
2 teentjes knoflook
Bereiding
Bak 125 g spekreepjes krokant in een stevige koeken- of stoofpan.
Schep ze er vervolgens uit en laat uitlekken op keukenpapier.
Verwarm 2 klontjes boter in dezelfde pan en voeg 4 kipdrumsticks toe.
Bak deze aan alle kanten bruin op hoog vuur.
Blus de kip af met 175 ml gevogeltefond en 2 el rodewijnazijn.
Snijd ondertussen 2 teentjes knoflook fijn.
Schil en snijd 250 g winterpeen in plakjes van ongeveer ½ centimeter.
Spoel 300 g krieltjes af onder de kraan.
Snijd grote krieltjes eventueel doormidden of in vieren.
Borstel en snijd 250 g kastanjechampignons door de helft.
Voeg de wortel, knoflook en krieltjes toe aan de kip.
Voeg kokend water toe tot alles onder staat.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Laat 20-25 minuten rustig stoven.
Voeg na 15 minuten 75 g zilveruitjes, de champignons, 8 g geriste tijm en 30 g ontbijtkoek in stukjes toe. Prik in de krieltjes om te kijken of ze gaar zijn.
Proef de stoofpot en breng eventueel nog meer op smaak met peper en zout.
Garneer de stoofpot met de spekjes en eventueel nog wat tijm.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten