Romige linguine met citroen, kip en snijbiet
romige pasta met supergezonde snijbiet
Ingrediënten voor 2 personen:
300 gr snijbiet3 teentjes knoflook
125 gr Crème fraîche
300 gr blokjes Kipendijfilet
0,5 citroen
0,5 rode peper
8 gr peterselie
30 gr parmezaanse kaas
200 gr linguine
Bereiding
- Snijd 3 teentjes knoflook en ½ rode peper in flinterdunne plakjes. Rasp de schil van ½ citroen.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan. Bak 300 g kipdijfiletblokjes 8 minuten tot deze gaar zijn. Houd de blokjes apart.
- Snijd 300 g snijbiet met steel en al in reepjes.
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan op laag vuur. Bak de knoflook en peper 5 minuten, maar zorg dat de knoflook niet bruin kleurt.
- Voeg de snijbiet, de zest en het sap van ½ citroen toe aan de pan. Bak 3 minuten totdat de snijbiet geslonken is.
- Kook 200 g linguine in 8 minuten gaar. Bewaar een deel van het pastawater.
Roer de spaghetti, kip, 125 g crème fraîche en een deel van het pastawater door de snijbiet. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de pasta en maak af met fijngesneden peterselie en de geraspte kaas
Geen opmerkingen:
Een reactie posten