maandag 27 maart 2023

Nasi Goreng

 



Nasi Goreng

Zo lekker, snel en simpel

Ingrediƫnten voor 2 personen:

200 gr gekookte en afgekoelde rijst
300 gr blokjes kippendijfilet
2 eieren
1 ui
3 tenen knoflook
1 rode peper
1 theelepel trassie
1 centimeter verse gember
3 eetlepels ketjap manis
2 theelepels sambal oelek
1 theelepel sesamolie
200 gr spitskool (fijn gesneden)
paar bosuitjes (in ringen gesneden)

 

Bereiding

  • Snijd de ui, knoflook en rode peper grof en hak de gember in stukjes. Doe dit samen met de trassie, sambal oelek en ketjap manis en eventueel een beetje water in de foodprocessor en maak een boemboe
  • Verhit een scheut olie in de wok en fruit hierin de boemboe. Voeg daarna de kip toe en bak gaar.
  • voeg de spitskool en het wit van de bosui toe en bak mee tot het zacht wordt. Schep vervolgens de rijst erdoor en blijf omscheppen totdat alles vermengt is.
  • Bak in een andere pan 2 spiegeleitjes.
    Serveer de nasi met het in ringen gesneden groene gedeelte van de bosui en het spiegelei.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten