woensdag 22 oktober 2014

Limburgs Zoervleis



Nog zo'n stoofgerecht wat makkelijk te maken is heerlijk met frites en zelfgemaakte appelmoes. Hier gebruiken we rundvlees maar het originele recept is met paardenvlees.
 
IngrediĆ«nten  voor 4 personen
  • 150 ml rodewijnazijn
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 750 g rib/runderlappen
  • 3 uien
  • 30 g boter
  • 4 plakken ontbijtkoek
  • 3 el rinse appelstroop

Bereidingswijze

  1. Meng de azijn, laurier, kruidnagels, 300 ml water, peper en zout tot een marinade. Snijd het vlees in grote stukken en leg erin. Laat het vlees afgedekt 24 uur marineren in de koelkast. Neem het vlees uit de marinade, laat uitlekken en dep droog. Bewaar de marinade. Snijd ondertussen de uien in halve ringen.
  2. Verhit 20 g boter in een braadpan. Bak het vlees in 3 min. rondom aan. Voeg de marinade toe. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de ui lichtbruin. Doe bij het vlees. Laat met de deksel op de pan 2 uur op laag vuur sudderen. Schep regelmatig het schuim eraf.
  3. Verkruimel de ontbijtkoek en voeg toe aan het vlees als het zacht en gaar is. Roer tot een gladde saus. Voeg de stroop, peper en zout toe. Voeg eventueel naar smaak nog wat stroop toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten