Nu het weer herfstig is en de winter op komst is dit een heerlijk gerecht verrassend makkelijk te maken en zeer smakelijk.
Ingrediƫnten voor 4 personen
- 3 uien
- 1 bleekselderij
- 1 winterpeen
- 4 teentjes knoflook
- 700 g runderlappen
- zout
- versgemalen peper
- 3 el olijfolie
- 40 g boter
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 el bloem
- 500 ml bouillon
- 400 ml rode wijn
- 3 blaadjes laurier
- 250 g champignons
- klein potje zilveruitjes
Bereidingswijze
Pel en snipper de uien. Schil en snijd de bleekselderij en wortel in
stukken. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de riblappen in grove
blokjes en bestrooi ze met zout en peper. Verwarm olie en boter in een
pan en bak de runderlappen om en om goudbruin. Voeg de groente toe en
laat ze circa 5 minuten smoren. Roer de tomatenpuree erdoor. Voeg de
bloem toe en laat de bloem al roerende gaar worden. Voeg de bouillon,
rode wijn, de laurierblaadjes en zilveruitjes toe en breng het geheel aan de kook.
Laat circa 4 uur, tegen de kook aan, garen. Snijd de champignons in
partjes en stoof ze circa 15 minuten mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Breng op smaak met zout en peper.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten