Verrassend en supergemakkelijk
Ingrediƫnten (2 a 3 personen)
500 gram Gyrosvlees
4 tomaten
2 uien
3 teentjes knoflook
1 potje witte bonen in tomatensaus
400 gram aardappelschijfjes (voorgekookt )
200 gram geraspte gratin Kaas
Peper/zout
Oregano
4 tomaten
2 uien
3 teentjes knoflook
1 potje witte bonen in tomatensaus
400 gram aardappelschijfjes (voorgekookt )
200 gram geraspte gratin Kaas
Peper/zout
Oregano
Bereidingswijze
Schil de aardappelen, kook ze en laat ze afkoelen.
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Snij de ui in ringen en de tomaat in schijfjes.
Pel de teentjes knoflook en snijd deze fijn.
Vet de ovenschaal in met olijfolie.
Bak het Gyros vlees aan in een klein beetje olijfolie.
Als het vlees bruin is kun je het alvast in de ovenschaal doen (zonder het bakvocht).
In dezelfde pan kun je nu in een klein beetje olijfolie de ui en knoflook aan fruiten.
De tomaten en de oregano ook even meebakken.
Boven op het Gyrosvlees leg je de aardappelschijfjes, en giet hier de pot wittebonen in tomatensaus over. Hierop komt weer de gebakken ui en tomaat. Als laatste verdeel je de geraspte gratinkaas over de schotel. Plaats nu de ovenschaal 30 minuten in de voorverwarmde oven zodat de kaas mooi bruin wordt.
Eventueel kun je nog peper en zout tussen de lagen toevoegen maar wees hier voorzichtig mee want het vlees is al gezouten en de kaas brengt ook zou met zich mee.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten