Licht en fruitig
Ingrediënten (6 personen)
- 6 rijpe vijgen
- 6 dunne plakjes prosciutto
- 12 dunne plakjes salami
- 1 bosje verse basilicum
- enkele blaadjes munt
- handvol rucola
- 2 el citroensap
- 4 el extra vergine olijfolie
- peper
- zout
Bereidingswijze
Snijdt de steeltjes van de vijgen kort af en snijd de vijgen in vieren of als ze erg groot zijn in zessen.Schik de ham en de salami op een grote schaal of op de borden.
Doe de kruiden de rucola samen met de vijgenpartjes in een kom.
Klop de citroensap en de olie in een kommetje door elkaar en voeg flink wat peper en zout toe.
Schenk de citroendressing over de kruiden, rucola en vijgen. Schep ze voorzichtig om, zodat alles goed met de dressing bedekt is.
Schep de vijgensalade over het vlees op de schaal.
De hoeveelheid is voor zes personen als klein voorgerecht maar kan ook met z'n tweeën samen met een kopje soep en een lekker stokbrood als hoofdgerecht gegeten worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten