zondag 6 oktober 2013

Tagliatelle met paddenstoelensaus

 
Je proeft de herfst 

Ingrediƫnten (4 personen)

  • 25 gr gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 400 gr gemengde paddenstoelen
  • 4 teentjes knoflook
  • 50 gr pancetta
  • 4 bosuien
  • 400 gr tagliatelle
  • olijfolie
  • 3 el creme fraiche
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • zout en peper

Bereidingswijze

Week het eekhoorntjesbrood 10 minuten in 100 ml warm water.
Maak de paddenstoelen schoon en snijd de grote exemplaren in stukken.
Pel en snipper de knoflook. Snijd de pancetta in blokjes en de bosuien in ringetjes.
Kook de pasta beetgaar. Haal het eekhoorntjesbrood uit het water en snijd het fijn.
Verhit de olijfolie in een koekenpan of wok en bak de pancetta ca 4 minuten voeg alle paddenstoelen toe en bak deze 2 minuten voeg de knoflook toe en bak die 2 minuten mee. Blus de paddenstoelen en pancetta af met het weekvocht van het eekhoorntjesbrood en laat dit iets inkoken. Voeg de creme fraiche en een gedeelte van de Parmezaanse kaas toe en breng de saus eventueel op smaak met peper en zout. Meng de tagliatelle met de saus. Schep de pasta op de (voorverwarmde) borden en strooi de bosuien en de rest van de Parmezaanse kaas erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten