zaterdag 15 februari 2020

Bami a la Rick




Bami a la Rick
Deze heerlijke en gezonde bami maak je in een handomdraai!

  IngrediĆ«nten (4 personen)

  • Ui
  • Knoflook
  • 200 gr Spercieboontjes
  • 1 rode paprika
  • 1 bakje Shitakes
  • 1Prei
  • ca 300 gr Kipfilet (of blokjes)
  • Bami
  • Soja (zout en zoet)
  • Sambal
  • rode peper
  • gember
  • 2 eieren
  • wokolie

Bereidingswijze 

Voor dit gerecht kun je gerust varieren met groenten die jezelf lekker vind neem bijvoorbeeld sugarsnaps, doperwten, tauge, koriander, witte kool, paksoi, nou ja noem maar op wat je maar lekker vindt. In plaats van Kip kun je ook varkensvlees of een stevige vissoort gebruiken.
Ik gebruik meestal deze (zie plaatje) noodles.

Verhit in de wok wat wokolie en braad de kipblokjes aan, voeg daarna de gesnipperde ui, fijn gesneden knoflook en rode peper toe en bak totdat de ui glazig is. Rasp ondertussen een stukje gember en voeg deze ook toe. Als de ui glazig en zacht is voeg je naar smaak wat sambal toe.
Hou je niet van pittig laat het dan achterwege. Dan voeg je de spercieboontjes toe en wok je die even mee. Na een paarminuten voeg je naar smaak zoute en zoete Ketjab toe en laat de boontjes hier rustig in sudderen. Ondertussen snij je de paprika in stukjes en voeg je deze ook toe. Daarna de shitakes in plakjes of in vieren en deze kunnen ook in de pan. Kook ondertussen de bami al dente en giet af.
De Bami of noodles die ik het liefste gebruik leg ik een minuut of 5 in water wat gekookt heeft en daarna giet ik ze af, om ze later in de wok door het mengsel te mengen en op de juiste gaarheid te brengen.
Als alles bijna gaar is dan kun je e eieren in de pan breken en ze al roerend door het kip groente mengsel mengen. Voeg eventueel nog ketjab toe mocht je het mengsel te droog vinden.
Voeg daarna de noodles toe en meng alles goed. Was en snij de prei in dunne ringen en voeg deze als laatste toe. Als alles goed doorgewarmd is is het klaar om op te dienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten