Parelcouscous
met
groene asperges, pancetta en doperwten
Gezond en gezond!
Ingrediƫnten (2 personen)
- 150 gr parelcouscous
- 280 gr artisjok
- 160 pancetta
- 350 gr groene asperges
- 200 gr doperwten
- peper
Bereidingswijze
Bereid de parelcouscous volgens de verpakkingBak de pancetta uit in de hapjespan, haal uit de pan en laat op een keukenpapiertje uitlekken, breek de pancetta in stukjes.
Was de asperges en snijd in kleine stukken. Warm ze op in het vet van de pancetta voeg dan eventueel een heel klein beetje kokend water toe zodat ze met de deksel op de pan verder kunnen garen.
Voeg als de asperges bijna gaar zijn de doperwten toe.
Laat de artisjok uitlekken en voeg samen met de parelcouscous toe. Roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Let op de pancetta is ook zout!
Zelf vind ik het lekker om er nog een paar zongedroogde tomaatjes doorheen te mengen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten