een heerlijk winters gerecht welke je ook van te voren kunt maken
en alleen nog maar even in de oven hoeft te schuiven
en alleen nog maar even in de oven hoeft te schuiven
Ingrediƫnten (4 personen)
800 gr sukade1 winterpeen
1 ui
1 el karwijzaad
2 blaadjes laurier
3 el grovemosterd
200 ml donker bier
200 ml rode wijn
scheutje witte wijn of appelsap
500 gr verse zuurkool
150 gr geraspte emmentaler
boter
bloem
Bereidingswijze
Snij de sukade in blokje en dep het vlees droog.Smelt ondertussen boter in een braadpan, bestrooi het vlees met peper en zout en bak het vlees rondom bruin aan. Schep het vlees uit de pan.
Fruit in het bakvet van het vlees de gesnipperde ui en de in blokjes gesneden wortel en het karwijzaad in ca 3 minuten aan. Doe het vlees terug in de pan en schep er zo'n 3 eetlepels bloem door en bak dit nog 2 minuten mee. Schenk het bier en de wijn langs de rand van de pan bij het vlees en voeg de laurier toe. Breng het geheel tegen de kook aan en laat dan met de deksel op de pan het geheel in zo'n 2,5 a 3 uur op een laag vuur zachtjes gaar stoven. Voeg eventueel nog wat bier of water toe mocht het te droog worden. Stook ondertussen de zuurkool in wat witte wijn of appelsap in een minuut of 20 gaar.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Breng het vlees op smaak met zout en peper en schep deze in een ovenschaal. Verdeel de zuurkool over het vlees en bestrijk de zuurkool met de mosterd en bestrooi met de kaas.
Bak de ovenschotel nog zo'n 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en een kleurtje krijgt.
Heerlijk met (zoete) aardappelpuree.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten