Pasta Fazool volgens Tony Soprano
Een heerlijke pasta soep.
Ingrediƫnten (4 personen)
100 gram gedroogde (borlotti) bonen of 300 gram uit blik
2 stengels bleekselderij
1 wortel
paar takjes peterselie
paar takjes rozemarijn
1 ui, gesnipperd
3 tenen knoflook
100 gram pancetta
1,25 lier kippebouillon
1 blik a 300 gram gepelde tomaten
200 a 250 gram kleine pasta
zout en peper
olijfolie,
2 stengels bleekselderij
1 wortel
paar takjes peterselie
paar takjes rozemarijn
1 ui, gesnipperd
3 tenen knoflook
100 gram pancetta
1,25 lier kippebouillon
1 blik a 300 gram gepelde tomaten
200 a 250 gram kleine pasta
zout en peper
olijfolie,
Bereidingswijze
1. Gebruik je gedroogde bonen dan week je ze de nacht tevoren in water met wat zout en kook je ze 30 minuten apart.
2. Snijd de sjalot, bosui, bleekselderij en de wortel in kleine blokjes en hak de peterselie.
Doe de olijfolie in de pan en bak de gesneden ingrediƫnten erin.
Doe het ontbijtspek erbij zodra de sjalot zacht is en doe de knoflook en rozemarijn erbij. Schroei het spek rondom dicht. Doe kippebouillon, de bonen, tomaten, peper en zout erbij en laat dit 45 minuten koken.
3. Doe de pasta zoveel minuten als aangegeven op de verpakking voor het einde van de kooktijd in de soep.
Je kunt voordat je de pasta toevoegt een gedeelte van de soep pureren met de staafmixer. Verwijder de rozemarijn voordat je gaat pureren.
Tip: In de winter maak je de soep volgens het originele recept, dikker, door minder water toe te voegen (1 liter) en meer pasta (300 gram). En je dient heter op.
2. Snijd de sjalot, bosui, bleekselderij en de wortel in kleine blokjes en hak de peterselie.
Doe de olijfolie in de pan en bak de gesneden ingrediƫnten erin.
Doe het ontbijtspek erbij zodra de sjalot zacht is en doe de knoflook en rozemarijn erbij. Schroei het spek rondom dicht. Doe kippebouillon, de bonen, tomaten, peper en zout erbij en laat dit 45 minuten koken.
3. Doe de pasta zoveel minuten als aangegeven op de verpakking voor het einde van de kooktijd in de soep.
Je kunt voordat je de pasta toevoegt een gedeelte van de soep pureren met de staafmixer. Verwijder de rozemarijn voordat je gaat pureren.
Tip: In de winter maak je de soep volgens het originele recept, dikker, door minder water toe te voegen (1 liter) en meer pasta (300 gram). En je dient heter op.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten