Heerlijk gerecht uit Italiƫ
Ingrediƫnten (4 personen)
2 kalfsschenkels
2.5 g bloem
1 ui
olijfolie extra vergine
100 ml droge witte wijn
250 ml runderbouillon
2 teentjes knoflook
2.5 takjes peterselie
0.25 citroen
zout
versgemalen peper
2.5 g bloem
1 ui
olijfolie extra vergine
100 ml droge witte wijn
250 ml runderbouillon
2 teentjes knoflook
2.5 takjes peterselie
0.25 citroen
zout
versgemalen peper
Bereidingswijze
1. Knip het vet van de schenkels in met een schaar en wentel de schenkels door de bloem. Pel en snipper de ui.2. Verhit olie in een pan en fruit de ui. Voeg de schenkels toe en bak ze om en om circa 8 minuten op laag vuur.
3. Blus het vlees af met witte wijn en laat de wijn helemaal verdampen. Schenk de bouillon op het vlees en laat het vlees met de deksel op de pan circa 45 minuten stoven.
4. Pel en snijd de knoflook fijn en pluk en hak de peterselie. Voeg de knoflook, peterselie en rasp van de citroenschil toe en stoof het vlees nog circa 5 minuten.
Serveer de ossobuco met de spinazie en risotto Milanese en bestrooi met peper
Spinazie
Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutolijfolie in een pan en fruit de knoflook. Voeg de spinazie toe en bak mee tot de spinazie geslonken is. Voeg de pijnboompitten en eventueel rozijnen toe en breng op smaak met zout en peper.
Risotto
Bereid de risotto zoals beschreven bij het recept "paddenstoelenrisotto met biefstuk" maar voeg geen extra groenten toe alleen op het einde wat safraan zodat de rijst een mooie geel/oranje kleur krijgt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten