Easy like sunday morning
je kent dat nummer van Lionel Richie nog wel "EASY".
Zo ook dit gerecht, heb je dus eens geen zin dan maak je dit.
Ingrediënten (2 a 3 personen)
1 blik kerstomaatjes op sap (400 gram, pomodorini)
250 gr mascarpone
250 gr verse lasagne
100 gr parmaham
150 gr gorgonzola, in plakken
1 bol mozzarella (125 gr), in plakken
handje vol basilicum blaadjes
ingevette ovenschaal (inhoud 1 liter)
250 gr mascarpone
250 gr verse lasagne
100 gr parmaham
150 gr gorgonzola, in plakken
1 bol mozzarella (125 gr), in plakken
handje vol basilicum blaadjes
ingevette ovenschaal (inhoud 1 liter)
Bereidingswijze
1.Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Laat het blik kerstomaatjes
uitlekken en vang het sap op. Meng het tomatensap met de mascarpone tot
een gladde saus. Voeg peper en een beetje zout toe (de ham en kaas
bevatten al zout).
2. Schep een beetje tomatensaus in de ovenschaal. Maak hierop lagen van achtereenvolgens het lasagnedeeg, de ham, de gorgonzola, de kerstomaatjes en een paar lepels saus. Eindig met een laag saus. Leg de mozzarella erop en bestrooi met zout en peper naar smaak.
Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi de lasagne uit de oven met een handje basilicumblaadjes.
2. Schep een beetje tomatensaus in de ovenschaal. Maak hierop lagen van achtereenvolgens het lasagnedeeg, de ham, de gorgonzola, de kerstomaatjes en een paar lepels saus. Eindig met een laag saus. Leg de mozzarella erop en bestrooi met zout en peper naar smaak.
Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi de lasagne uit de oven met een handje basilicumblaadjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten