zondag 9 december 2012

Tagliatelle met spinazie


 Een super makkelijk gerecht. 

 

Ingrediƫnten (2 personen)

200 a 300 gram gedroogde Tagliatelle

400 gram wilde of 600 gewone spinazie

1 kuipje Boursin cuisine (als je geen zin hebt de saus zelf te maken)

Knoflook

Parmezaanse kaas

Pijnboompitten

Zout en Peper

Bereidingswijze

1. was de spinazie en snij eventueel in stukken.

2. Pel de knoflook en snij de tenen in dunne plakjes, rasp de Parmezaansekaas
Voor beide geld dat de hoeveelheid afhangt van je smaak, maar bedenk wel dat in de Boursin ook knoflook zit.

3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan.

4. Breng water aan de kook, als het water kookt doe er dan zout bij en eventueel een scheutje olijfolie. Kook de pasta al dente of wellicht ietsjes korter. Giet de pasta af in een vergiet.

5. Doe ondertussen olijfolie in een wok en fruit de knoflook zachtjes goudgeel en doe dan de spinazie portiegewijs erbij en schep goed om. Roer er dan de Boursin doorheen (half kuipje) en de parmezaanse kaas  meng dit allemaal goed door elkaar en breng op smaak met nog wat peper en zout.

6. Doe de tagliatelle bij de spinazie en meng dit voorzichtig maar goed door elkaar.

7. Schep in voorverwarmde pastaborden en garneer met geraspte parmezaanse kaas en de pijnboom pitten.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten