zaterdag 15 december 2012

Lamsvlees uit de Tajine

 Lekker langzaam stoven

Ingrediƫnten voor 4 personen
1 kg lamsbout, zonder bot, in stukjes
2 el olijfolie
1 rode ui, fijn gesnipperd
1 aubergine, in dikke repen
1 courgette, in dikke repen
4 tomaten, in stukjes
150 gr dadels
2 teen knoflook, gesnipperd
1 tl komijn, gemalen
½ tl gember, gemalen
½ tl kurkuma
3 ½ water of bouillon
zout
peper
3 el koriander, gehakt
3 el peterselie, gehakt
1 geraspte citroenschil


Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in de tajine en bak het vlees bruin. Voeg de ui, knoflook,
komijn, gember en kurkuma kort mee en voeg 3½ dl water, zout en peper toe.
Dek de tajine af en stoof het geheel gaar in ca 1½ uur op laag vuur.
De laatste 10 minuten de aubergine, courgette, tomaten, dadels en de rasp van citroen
toevoegen en deze meestoven.

Serveertips
Koriander fijn snijden en er over strooien


Geen opmerkingen:

Een reactie posten