Een heerlijk niet al te moeilijk gerecht
met verse ingrediënten en gezonde tonijn.
Ingrediënten (2 personen)
2 Tonijnsteaks (120gram/stuk)
200 gram gedroogde spaghetti
35 gram groene en 35 gram zwarte olijven
200 gram rijpe cherry tomaatjes
35 gram rocket salade
1/2 spaanse peper
bosje verse basilicum
knoflook
Venkelzaad
30 gram Parmezaansekaas
1 Limoen
olijfolie
zeezout en zwarte peper
200 gram gedroogde spaghetti
35 gram groene en 35 gram zwarte olijven
200 gram rijpe cherry tomaatjes
35 gram rocket salade
1/2 spaanse peper
bosje verse basilicum
knoflook
Venkelzaad
30 gram Parmezaansekaas
1 Limoen
olijfolie
zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de knoflook, snij de cherrytomaatjes in tweeën en de groene olijven in drieën
2. Rasp de Parmezaansekaas en haal de blaadjes van de basilicum af, zet apart.
De steeltjes maak je fijn in een vijzel tot past met een snuf zout.
3. Mix 2 eetlepels olijfolie met de limoen zest, het sap van een halve limoen en de basilicum pasta.
Lepel het op een bord en Marineer de Tonijnsteaks er in voor zo'n 20 minuten. Dek af met plastic folie maar laat buiten de koelkast.
4. Breng water aan de kook en kook de pasta.
5. Doe olijfolie in een (hapjes) pan en bak de knoflook goudkleurig doe dan het venkelzaad en de cherrytomaatjes erbij. Doe de deksel op de pan.
6. Zet het voor lager en kook de tomatensaus zachtjes voor zo'n 5 minuten en breng op smaak met zout en peper.
7. Doe de gekookte en uitgelekte pasta bij de tomaatjes en mix dit goed door elkaar breng eventueel op smaak met peper, zout en limoensap. Hou het warm met de deksel op de pan.
8. Zet de grilpan op het vuur en doe ondertussen de basilicumblaadjes, de olijven en de rocketsla door elkaar en dress de salade met de rest van het limoensap en olijfolie. Snij de peper fijn en doe hem over de salade
9. Zout de tonijn en grill ze voor zo'n 60 seconden aan elke kant voor een rose iets langer voor welldone.
10. Doe de Parmezaansekaas door de pasta en verdeel over de borden. Leg de tonijnsteak op de pasta en garneer met de salade.
2. Rasp de Parmezaansekaas en haal de blaadjes van de basilicum af, zet apart.
De steeltjes maak je fijn in een vijzel tot past met een snuf zout.
3. Mix 2 eetlepels olijfolie met de limoen zest, het sap van een halve limoen en de basilicum pasta.
Lepel het op een bord en Marineer de Tonijnsteaks er in voor zo'n 20 minuten. Dek af met plastic folie maar laat buiten de koelkast.
4. Breng water aan de kook en kook de pasta.
5. Doe olijfolie in een (hapjes) pan en bak de knoflook goudkleurig doe dan het venkelzaad en de cherrytomaatjes erbij. Doe de deksel op de pan.
6. Zet het voor lager en kook de tomatensaus zachtjes voor zo'n 5 minuten en breng op smaak met zout en peper.
7. Doe de gekookte en uitgelekte pasta bij de tomaatjes en mix dit goed door elkaar breng eventueel op smaak met peper, zout en limoensap. Hou het warm met de deksel op de pan.
8. Zet de grilpan op het vuur en doe ondertussen de basilicumblaadjes, de olijven en de rocketsla door elkaar en dress de salade met de rest van het limoensap en olijfolie. Snij de peper fijn en doe hem over de salade
9. Zout de tonijn en grill ze voor zo'n 60 seconden aan elke kant voor een rose iets langer voor welldone.
10. Doe de Parmezaansekaas door de pasta en verdeel over de borden. Leg de tonijnsteak op de pasta en garneer met de salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten