donderdag 19 december 2013

Kipsaté met pindasaus


Ingrediënten  voor 4 personen

400 gram kipfilet
2 eetleepels druivenpit olie
satéprikkers

marinade:5 eetlepels ketjap asin
3 eetlepels ketjap manis
5 eetlepels vissaus
1 eetlepel palmsuiker
sap van 1 limoen
1 lange lombok (Chilipeper)

satesaus:
150 gr ongezoute gebrande pinda's
4 tenen knoflook
2 rode rawits
8 cl arachideolie
1 eetlepel ketjap manis
1 glas warm water
20 cl kokosmelk
2 djoeroek poereotblaadjes
1 eetlepel palmsuiker
2 eetlepels limoensap
3 mespuntjes grof zeezout



Bereidingswijze

    Week de houten prikkers 30 minuten in een bak koud water.
    Roer het limoensap door de vissaus en voeg de suiker, de fijngewreven chilipeper en de teww ketjaps toe. Snijd de kip in blokjes en leg ze 1 uur op een koele plaats in de marinade.
    Rijg daarna het vlees aan de stokjes en bestrijk de satés met olie rooster ze op de barbecue of in de pan.

    Voor de pindasaus verhit je olie in de pan en bak je de pinda's lichtbruin. Laat ze uitlekken, dep ze met keukenpapier droog en bestrooi ze met zout. Haal de pitjes uit de chilipepers en schil de tenen knoflook. Maal alle ingrediënten in een blender of maal ze fijn in de vijzel.
    Voeg nu de vloeibare ingredienten (ketjap manis, water, kokosmelk, limoensap) toe. Doe er naar smaak zout en peper. Voor minder pittig minder pepers toevoegen.

    Lekker met witte rijst en Sajoerboontjes Sambal boontjes
    in dit geval Selamat Makan!

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten