Ingrediƫnten (4 personen)
- 1 kg boter- of flespompoen, geschild in stukken van 2 cm
- 60 ml extra vierge olijfolie
- 250 gr pappardelle of andere lintpasta
- 55 gr hele amandelen met vlies
- 100 gr ongezouten boter
- 1 bosje salie
- peper
- zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 40 ml olie en bestrooi met zout en peper. Rooster 20 min in de oven, of tot de pompoen net gecarameliseerd is. Kook intussen de pasta beetgaar en giet af. Verhit de rest van de olie in een pan en en roerbak de amandelen op hoog vuur 1 a 2 minuten tot ze gekleurd zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier, bestrooi ze met zout en hak ze grof.Veeg de pan schoon en smelt de boter op middelhoog vuur. Voeg de salie toe en schep als de boter bruin wordt de pasta en de pompoen erdoor. Bestrooi met de amandelen en serveer.
Tip: gebruik eventueel knoflook voor nog meer smaak en voeg eventueel uitgebakken spek of pancetta toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten