Workshop Burgers maken
Enige tijd geleden hebben wij meegedaan aan een workshop burgers maken bij Mr Kitchen op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Alle aspecten van het burgers maken werden onder de loep genomen. Van broodjes bakken en sauzen maken tot natuurlijk ook de burgers bereiden.
Ik zeg expres niet hamburgers omdat we buiten een hamburger van paardenvlees ook een burger van gamba en kabeljauw en een Vega burger gingen maken.
Vooral deze laatste was verrassend lekker en volgens de mannen van Mr Kitchen hoort hij in het rijtje van de superfoods thuis vanwege de quinoa die erin verwerkt is.
Het recept voor deze burger wil ik jullie natuurlijk niet onthouden.
De hoeveelheden zijn voor 20 burgers en dat is met z'n tweeën natuurlijk veel te veel zeker omdat deze burgers nogal machtig zijn.
Heerlijk zijn ze met Tzatziki.
Ingrediënten (voor 20 burgers)
- 500 gr rode quinoa
- 3 uien, gesnipperd
- 500 gr paddenstoelen, fijngehakt
- 4 tenen knoflook, fijngehakt
- 4 el oregano, fijngehakt
- 3 eieren, losgeklopt
- 400 gr geraspte cheddarkaas
- 200 gr pecannoten, geroosterd en fijngehakt
- 150 gr havervlokken
- 5 el sojasaus
- 1 komkommer, geschild, zaadlijsten verwijderd en in kleine blokjes gesneden
- 2 tenen knoflook, fijn gedraaid met olijfolie
- 30 gr dille, fijngehakt
- 1 liter Griekse Yoghurt
- zout en peper
Bereidingswijze
Voor de Burgers:Kook de quinoa volgens de instructie op de verpakking. Oven voorverwarmen op 180 graden. Bak de paddenstoelen gaar met ui, knoflook en oregano. Laat 5 min afkoelen. Meng het ei met de quinoa, paddenstoelen, kaas, pecannoten, havervlokken en sojasaus. Breng op smaak met peper. Maak er kleine dunne burgers van en bak ze in de olijfolie.
Voor de Tzatziki:
Doe de blokjes komkommer in een bolzeef en bestrooi licht met zout. Laat 15 minuten uitlekken.
Meng alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten