zaterdag 21 december 2013

Ovengeroosterde herfstgroenten met selderijpesto

Geroosterd zoveel lekkerder dan gekookt.

Ingrediënten  voor 4 personen

250 gr pastinaak, geschild
250 gr winterwortel, geschild
250 gr spruitjes, grote gehalveerd
250 gr rauwe rode bieten, geschild
250 gr rauwe gele bieten, geschild
1 bosje selderij, fijn gehakt
80 gr harde oude geitenkaas, geraspt
geraspte schil van 1 biocitroen (zest)
Olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de pastinaak en wortel doormidden. Halveer het dikke uiteinde van beide wortels zodat alle delen ongeveer even groot en dik zijn. Doe de wortelstukken samen met de spruitjes in een kom, schep hier wat olie door en bestrooi ze met zout en peper. Spreid ze uit aan één kant van een bakplaat (bekleed met bakpapier).
Snijd de bieten in plakken van 0,5 cm. Doe ze samen in een kom en doe hier ook wat olie door en bestrooi ze met zout en peper. Spreid ze aan de andere kant van de bakplaat en rooster alle groenten ca 45 minuten in de oven. Maak je voor twee personen dan natuurlijk korter, check dus regelmatig of ze de juiste bite hebben. Keer de groenten halverwege om en zet ze eventueel de laatste 5 minuten onder een hete gril voor extra kleur.
Schep de selderij, walnoot, kaas en de zest in een kom door elkaar met olijfolie (extra vierge) en breng verder op smaak met zout en peper.
Verdeel de geroosterde groenten over een schaal en serveer met de selderij pesto.

Erg lekker bij:Kruidige wildstoof met bier en bruinesuiker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten