Een variatie op de normale griekse salade, met de nieuwe aardappels erin vult de hij nog meer.
Ingrediƫnten (4 personen)
800 gram nieuwe aardappels
3 el. olijfolie
de geraspte schil en het sap van een halve citroen
grof zeezout
versgemalen peper
1 rode ui
200 gram kerstomaten
200 gram feta
de geraspte schil en het sap van een halve citroen
grof zeezout
versgemalen peper
1 rode ui
200 gram kerstomaten
200 gram feta
3 a 4 eetlepels zwarte olijven zonder pit (taggiasche)
1 eetlepel fijn gesneden oregano
Bereidingswijze
1. Boen de aardappels schoon en spoel ze af. Kook ze ongeschild beetgaar in licht gezouten water en laat ze uitdampen. Grote exemplaren in stukken snijden.
2. Meng de aardappels met de olijfolie, citroenrasp, -sap, zout en peper.
3. Pel en snijd de ui. Halveer de tomaten en breek de feta in grove stukken.
4. Schep de ui, olijven, oregano en tenslotte de tomaten en feta door de salade.
Tip: wij houden nogal van tomaten en doen 200 gram tomaten voor 2 personen en dat ook voor de feta.
2. Meng de aardappels met de olijfolie, citroenrasp, -sap, zout en peper.
3. Pel en snijd de ui. Halveer de tomaten en breek de feta in grove stukken.
4. Schep de ui, olijven, oregano en tenslotte de tomaten en feta door de salade.
Tip: wij houden nogal van tomaten en doen 200 gram tomaten voor 2 personen en dat ook voor de feta.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten